La ce ne folosește acidul muriatic și de unde putem să-l cumpărăm?

Acidul muriatic, cunoscut și sub denumirea de acid clorhidric, este o substanță chimică foarte corozivă și acidă, după cum spune și denumirea. Acesta este folosit de obicei pentru curățarea suprafețelor dure, cum ar fi cărămida și beton. Datorită proprietăților sale, acest produs trebuie utilizat cu mare grijă, pentru că altfel ar putea provoca deteriorarea pielii sau a obiectelor de uz casnic.

Se recomandă folosirea lui ca soluție atunci când toate celelalte produse sau remedii mai puțin toxice au eșuat. Dacă în cele din urmă va trebui să-l folosești, pentru a-i asigura utilizarea corectă, trebuie să urmezi următorii pași:

Este necesar să vă acoperiți bine corpul pentru a evita accidentele și rănile pielii, purtând:

  • Pantaloni și o cămașă cu mânecă lungă care să acopere bine brațele și picioarele, iar acest lucru este cu atât mai bine dacă aceasta este rezistentă la produse chimice;
  • Pantofi bine închiși;
  • Mănuși de cauciuc;
  • Ochelari de protecție pentru ochi;
  • Mască.

Dacă ai plante, pune-le deoparte și protejează-le, deoarece acidul muriatic poate fi toxic pentru ele și fii conștient de faptul că poate fi dăunător și animalelor de companie dacă acestea intră în contact cu substanța.

Pentru ce folosim acid muriatic și cum îl preparăm?

Se amestecă apă cu acid muriatic într-o găleată, într-un raport de 10 la 1, adică o parte de produs cu zece părți de apă. Adăugăm mai întâi apa și apoi punem acidul puțin câte puțin, nu invers. Nu mai este necesar să folosiți nimic altceva, deoarece ar putea provoca o reacție periculoasă. Înainte de aplicarea amestecului, suprafața de cărămidă sau beton de curățat trebuie să fie în prealabil umedă. După aceea, cu grijă pentru a nu stropi în jur, turnați amestecul în găleată și lăsați-l să acționeze aproximativ 10 minute.

După trecerea perioadei mai sus menționate, suprafața trebuie curățată cu o perie tare pentru a îndepărta murdăria absorbită de cărămidă sau beton. Odată curățat, clătiți cu multă apă timp de aproximativ 2 minute pentru a vă asigura că nu rămâne acid muriatic pe suprafață.

De asemenea, acesta poate fi folosit și pentru curățarea ceramicii și rosturilor, mai ales în locuri precum baia, deoarece aici se acumulează mult calcar. Pentru a face acest lucru, va trebui să urmați instrucțiunile anterioare, folosind aceeași metode de protecție și pregătire. Singurul lucru diferit este că în acest caz va fi suficient să-l lăsați să acționeze 5 minute, în loc de 10.

Acidul muriatic are și alte utilizări posibile, dintre care se remarcă următoarele:

  • Se folosește pentru curățarea anumitor reziduuri acumulate în toaletă;
  • Îndepărtează cu ușurință petele de pe gresie și scurgerile din baie și bucătărie;
  • Este folosit pentru curățarea piscinei;
  • Neutralizează suprafețele alcaline precum cimentul și betonul, deoarece acest produs previne ridicarea vopselei.

Prin urmare, dacă aveți nevoie de acid muriatic, pe site-ul magazinului italienesc Market Saponella găsiți multiple oferte în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *