BENEFICIILE IMPLANTURILOR DENTARE

Pentru mulți specialiști, apariția și folosirea la scară largă a implanturilor dentare au schimbat profund sectorul chirurgiei dentare. Implanturile dentare oferă o soluție de îngrijire pentru pacienții cărora până acum nu li se putea oferi o soluție pe termen lung. Prin urmare, vom încerca să vă explicăm toate avantajele implanturilor dentare pentru a înțelege mai bine de ce această tehnică face posibilă obținerea unui rezultat incomparabil care face diferența pentru confortul pacientului.

Conservarea substratului osos

Tehnica implantului dentar va înlocui unul sau mai mulți dinți, deci oferă de fapt o alternativă la protezele dentare sau la tehnica punții dentare care este încă folosită în mod regulat. Aceste două tehnici au principalul dezavantaj de a nu reproduce constituția maxilarului. Puntea se bazeaza, într-adevăr, pe dinții sanatoși care sunt așezați lângă locul afectat și pe care medicul stomatolog va trebui îi lucreze.

Protezele se sprijină pe osul maxilarului și pe palat, dar nu reproduc deloc solicitările mecanice pe care un dinte le imprimă osului maxilarului. Această absență a constrângerilor are un dezavantaj major deoarece va provoca deteriorarea osului maxilar care va dispărea complet treptat și va cauza probleme majore. Această deteriorare osoasă poate provoca chiar și o deformare a feței care se bazează pe marginile maxilarului. Dimpotrivă, implantul dentar reproduce rădăcina unui dinte adevărat care va servi drept punct de fixare pentru o proteza. Această rădăcină reproduce toate constrângerile mecanice ale unui dinte real, ceea ce va face posibilă menținerea și asigurarea durabilității părții osoase.

Conservarea osoasă are o influență directă și asupra duratei de viață a „protezei” utilizate pentru înlocuirea dintelui pierdut. După cum am văzut anterior, atunci când folosiți o punte sau proteze dentare, osul maxilar va dispărea treptat. Un implant dentar nu necesită nicio adaptare în timp. Este plasat și funcționează ca un dinte adevărat, în plus, majoritatea implanturilor care au fost plasate acum douăzeci de ani sunt și astăzi la locul lor, pentru majoritatea clienților care au apelat la serviciile stomatologice de la Stoma Urgent. Pentru a dovedi această soliditate și longevitate, unele dintre implanturile pe care clinica Stoma Urgent le oferă beneficiază de garanție pentru o perioadă lungă de timp.

Implanturile dentare aduc un real plus pacienților, comportându-se ca rădăcina unui dinte natural.. Prin urmare, pacienții pot continua să mănânce o dietă variată ca și când nu ar avea nicio problemă dentară. În plus, aceștia vor putea afișa o dentiție cu aspect complet normal, care le va permite să zâmbească la maxim fără a întâmpina problemele de disconfort pe care le pot avea pacienții cu proteză sau punți. 

Apelați cu încredere la serviciile stomatologice pe care vi le pot oferi medicii de la Stoma Urgent și nu te mai sfii să zâmbeși niciodată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *